• www.ark.rs
"Peko" u Knjaževcu

U ponedeljak 29. avgusta 2011. kod Agencije za privredne registre zvanično je registrovano preduzeće pod nazivom „TVORNICA OBUĆE PEKO DOO KNJAŽEVAC, TRG SLOBODE BB“ i time je stavljena kruna na tromesečne pregovore opštine Knjaževac i poznatog slovenačkog proizvođača obuće da svoj novi proizvodni pogon locira u našoj opštini. Opština Knjaževac na čelu sa predsednikom Mladenom Radosavljevićem,i članom opštinskog veća Sašom Petrovićem i direktorom Agencije za razvoj opštine Knjaževac - Draganom Milutinovićem, intenzivno je pregovarala sa renomiranom slovenačkom firom ali i stvorila uslove i pružila značajnu logističku  podršku kako bi se ova važna investicija realizovala.

„Peko“ će proizvodni pogon za proizvodnju obuće locirati u Minićevu, a svečanim potpisivanjem ugovora u subotu 3. septembra 2011. u Tržiču u Sloveniji između predsednika uprave „Peka“ Janeza Sajovica i direktora fabrike nameštaja „Tina“ iz Knjaževca, Vlade Vasiljevića o prodaji pogona „Tine“, „Peko“ je i zvanično postao vlasnik objekta u kome će biti organizovana proizvodnja.
Narednih dana, stručnjaci slovenačke fabrike obuće će detaljno skenirati objekat u Minićevu kako bi napravili plan organizacije proizvodnje, a očekuje se da će vrlo brzo početi instalacija opreme da bi se u „Tvornici obuće Peko“ u Minićevu moglo početi sa proizvodnjom na početku naredne godine.

Pokretanje nove fabrike predstavlja najznačajniju stranu investiciju u našoj opštini u poslednjih nekoliko godina a plan slovenačkih obućara je da odmah po početku rada zaposle oko 150 radnika, dok bi u narednih godinu dana bilo zaposleno oko tri stotine. Takođe, „Peko“ planira i da za sebe veže lokalne kooperante, tako da će realizacijom ove investicije posao dobiti i desetak malih preduzeća iz naše opštine koji će proizvoditi delove i repro materijal.

U Tržiču u Sloveniji, ovih dana je obeležena tradicionalna 44. po redu „Šuštarska nedelja“ koja nizom manifestacija slavi obućarski zanat karakterističan za ovu malu slovenačku opštinu, čiji je „Peko“ prepoznatljiv simbol već 108 godina (Fabrika obuće „Peko“ osnovana je 1903.). Upravo „Šuštarska nedelja“ bila je prilika da „Peko“ ugosti delegaciju opštine Knjaževac u kojoj su bili predsednik opštine Mladen Radosavljević, član opštinskog veća Saša Petrović, direktor Agencije za razvoj Dragan Milutinović i direktor „Tine“ Vlada Vasiljević, da se potpiše ugovor o kupoprodaji „Tininog“ objekta u Minićevu, kojim su se i konačno stekli uslovi da cipele sa logom „Peko“ uskoro ponesu etiketu „Made in Serbia“.

 

Najnoviji konkursi

Konkursi NSZ

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 27. marta 2015. godine, javne pozive/konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu. Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su u dnevnom listu „Večernje novosti“, na sajtu i u oglasniku NSZ „Poslovi“ od 1. aprila 2015. godine. Informacije o javnim pozivima i konkursima sva zainteresovana lica mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili putem Pozivnog centra NSZ, pozivom na broj: 0800/300-301 (besplatan poziv iz fiksne telefonije).

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi/konkurs-nsz

Objavljeni su sledeći pozivi:
Strategija ruralnog razvoja opštine Knjaževac